CERT-RO pregăteşte Luna Europeană a Securității Cibernetice #CyberSecMonth #ECSM2017

Echipa CERT-RO a început pregătirile pentru evenimentele care vor avea loc, în România, în Luna Europeană a Securității Cibernetice #CyberSecMonth din octombrie. Alături de partenerii lor din mediul privat (companii de tech şi cyber security), din mediul academic și de reprezentanţi ai societăţii civile, echipa CERT a mediat o discuţie despre cooperare cu şi între partenerii pe care îi are alături, pentru a realiza cele mai eficiente campanii dedicate #CyberSecMonth.
cm2Urmând direcţia trasată de ENISA, principalele teme abordate propun dezvoltarea interesului pentru securitatea cibernetică în mai multe grupuri ţintă. IMM-urile vor afla cum le pot fi afectate afacerile de atacuri de tipul ransomware, phishing sau scam; companiile care prelucrează date cu caracter personal vor afla ce şi cum trebuie să facă pentru a respecta noile norme prevăzute în GDPR sau în Directiva NIS. Cea mai importantă misiune vizează însă publicul larg – să îi facă pe oamenii obişnuiţi mai atenţi şi interesaţi de securitatea cibernetică în viaţa lor de zi cu zi, la locul de muncă şi acasă, şi să dezvolte abilităţile de cyber security pentru copii şi părinţi.

teme ECSM

De altfel, toţi cei interesaţi să se alăture #CyberSecMonth sunt invitaţi să ia legătura cu echipa CERT-RO.

Tot în cadrul acestei întâlniri, a fost anunţat şi evenimentul principal al CERT-RO, conferinţa anuală care adună cei mai buni experţi din ţară şi din străinătate – The new global challenges in Cyber Security, programată în perioada 25-27 septembrie, cu o zi dedicată exclusiv CERT-urilor naţionale.

Alte articole pe subiect în: AGERPRES

Evenimente Știri

3 comentarii Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: