EXCLUSIV Tentativă de phishing la KLM. Compania aeriană confirmă înşelătoria

Unul dintre prietenii mei, fan al zborului cu KLM, dă share pe Facebook la o aparentă campanie aniversară prin care KLM oferă bilete gratuite. Mi se pare suspect, merg pe site-ul cu pricina şi descopăr o frumoasă tentativă de phishing, aşa cum puteţi vedea în imagini.


Îmi salvez prietenul să nu mai facă şi alte tâmpenii şi încep să trag semnale de alarmă, inclusiv să atenţionez KLM.

Răspunsul KLM Royal Dutch Airlines a venit la jumătate de oră după ce i-am sesizat pe Facebook şi confirmă că nu au nicio legătură cu înşelătoria.

We regret that you may have been faced with a misleading campaign, Mihaela. This is not a KLM campaign and KLM is not affiliated to it in any way. We’d strongly advise you not to take part in any campaigns that were not published on one of KLM’s websites or verified social media accounts.

For more information, please see the „Long Description” box in the „About” section on our Facebook page: https://www.facebook.com/KLM/info/ and http://klmf.ly/1GU6BRM.

Cel mai probabil, campania de phishing are rădăcinile în India (site-ul pe care se desfăşura campania a fost înregistrat cu 2 zile în urmă, în India) şi viza colectarea datelor utilizatorilor de Facebook, pe care le poate folosi ulterior în campanii mai sofisticate de tip Scam, după cum atenţioneză şi KLM asupra acestui risc.

aa1

 

Știri

1 comentariu Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: