VIDEO Mundo Hacker – un program TV despre cyber security awareness

Mundo Hacker este o producţie GlobbTV despre conştientizarea pericolelor din spaţiul cibernetic şi despre modul în care acestea sunt combătute de specialişti.

Emisiunea arată latura obscură şi periculoasă a Internetului şi demonstrează cu ajutorul hackerilor etici cum pot fi combătute ameninţările şi cum poate fi asigurată protecţia utilizatorilor în mediul digital. Cele şase tematici se referă la noţiuni generale de securitate cibernetică privind ameninţările de pe dispozitivele mobile, protecţia cibernetică pornind de la copii, trecând prin Internetul Obiectelor şi urcând nivelul discuţiilor până la infrastructurile critice. Un episod este dedicat apărării cibernetice naţionale, iar altul se referă la investigarea infracţiunilor cibernetice de către autorităţile spaniole.

Seria este realizată în limba spaniolă, are 6 episoade distribuite în câte două părţi şi a fost difuzată în premieră pe Discovery Max din Spania în 2013, preluată în reţeaua naţională de televiziune în 2016 şi acum face turul ţărilor din America Latină.

Proiectul a depăşit graniţele unei emisiuni de televiziune şi s-a transformat într-o adevărată campanie de cyber security awareness pe reţelele de socializare: Facebook şi Twitter.

Prezentatorii sunt Monica Valle, jurnalistă specializată în securitate cibernetică (fosta directoare Globb Security – un portal important în spaţiul iberic, special dedicat ştirilor din domeniul securităţii cibernetice, şi fondatoarea Bit Life Media – un portal media în domeniul securităţii informaţiei şi inovaţiei în tehnologie) şi Antonio Ramos (cel despre care am scris aici).

Resurse

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: