Recomandări #DeCitit despre #CyberSecurity în presa românească

*** Digi24 > Interviul cu Rami Efrati, fostul şef al Biroului Naţional de Cyber Security din Israel, acordat Cristinei Cileacu:

  • Ce aud mereu în România este problema bugetului. Am avut şi noi probleme bugetare în Israel. Dar când premierul Netanyahu a decis să aloce o sumă uriaşă de bani (n.r. pentru securitatea cibernetică) a fost suficient de inteligent să înţeleagă că dacă nu va face asta şi vom fi atacaţi şi afectaţi, ne va costa de 10 ori mai mult decât suma de investită astăzi.
  • Una dintre primele lecţii pe care le predăm în domeniul cyber este cea legată de etică, pentru că nu vrem ca un student tânăr care învaţă să vină la bancă şi să înceapă să mute banii în contul lui. Deci luăm lucrurile în serios şi etica a devenit unul dintre cele mai importante lucruri şi etică înseamnă educaţie. Felul în care ţi educi copiii este felul în care vor fi.

*** AGERPRESInterviul cu Dorin Pena, general manager Cisco România, realizat de Daniel Badea: Nu există securitate cibernetică 100%; trebuie să faci viața hackerilor cât mai dificilă

*** start-up.ro > Am dat laptopurile pe smartphone-uri, dar riscurile sunt mai mari

*** HotNews.ro > Tinerii comit infractiuni informatice de la varste tot mai fragede. Cum pot trece de partea buna a baricadei 

*** AGERPRES > Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a aprobat participarea României la inițiativa Uniunii Europene în domeniul apărări (PESCO)

Dacă mai aveţi şi alte propuneri interesante, le puteţi adăuga la secţiunea de comentarii.

Știri Resurse

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: