VIDEO #CyberSec2017, conferinţa care a unit Moldova împotriva amenințărilor cibernetice, cu ocazia #CyberSecMonth

Securitatea cibernetică în Republica Moldova a fost subiectul conferinţei „CyberSec 2017”, care a adunat instituţiile, organizaţiile şi specialiştii interesaţi de acest domeniu la Chişinău, sub genericul ”Uniți împotriva amenințărilor cibernetice”, pentru a marca Luna Europeană a Securității Cibernetice (European Cyber Security Month – ECSM).

Conform AGENDEI, experți în securitate cibernetică, reprezentanți ai sectorului public și privat, ONG-uri și reprezentanți ai mediului academic au vorbit despre provocările din domeniul securităţii cibernetice care vizează diverse categorii de public, companii, părinți, copii și adolescenți sau profesioniști IT, şi au venit cu recomandări utile, menite să-i ajute să-și protejeze datele cu caracter personal şi să utilizeze corect serviciile online pentru a reduce riscurile de a deveni victime ale unei infracțiuni cibernetice.

Puteţi urmări înregistrarea evenimentului pe www.privesc.eu:

VIDEO – www.privesc.eu/widget/live/78548 

PRINCIPALELE DECLARAŢII OFICIALE

Natalia Spînu, şefa CERT-GOV-MD din cadrul Î.S. CTS:

„Așa cum istoria ne-a dovedit de nenumărate ori, chiar și cei mai buni dintre noi pot greși. În acest context global, este necesar ca răspunsul la incidente să fie rapid, eficient și coordonat. Doar un răspuns coordonat la incidente ne poate ajuta să evităm dezastre într-o lume în care toate aspectele vieții curente depind de tehnologie”.

Serghei Popovici, director general al CTS:

„Astăzi ne-am alăturat celor 518 activități din 36 țări europene, organizate pentru a spori gradul de conștientizare a importanței securității cibernetice la nivel local, guvernamental, global. CTS care are domeniul de bază securitatea cibernetică, aduce în atenția opiniei publice de fiecare dată acest subiect, pentru că este responsabilitatea noastră comună, a tuturor. Astăzi vom discuta în mod special despre securitatea cibernetică la nivel național, prin prisma provocărilor tehnice, de rând cu siguranța copiilor și tinerilor în mediul online. Salut aceste eforturi comune de sensibilizare a publicului cu privire la securitatea cibernetică și acțiunile concrete întreprinse în acest sens”.

Mihaela Spătaru, deputat, Comisia Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică, Parlamentul RM:

„Cred că putem asigura un nivel necesar de securitate cibernetică doar prin comunicare, schimb de informații, lucru împreună a structurilor guvernamentale și anume Î.S. CTS, Serviciul de Informații și Securitate, Centrul Național de Protecție a Datelor cu Caracter Personal, Agenția Natională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației, companiilor din domeniu, instituțiile financiare, societatea civilă interesată, implicarea cetățenilor. Trebuie să înțelegem cum putem garanta un nivel adecvat de securitate cibernetică, pentru ca fiecare dintre noi să ne simțim în siguranță, să ne protejăm datele personale atunci când navigăm, când suntem online. Mai mult decât atât, viața privată și informațiile personale sunt în ziua de azi mai mult decât un obiectiv politic. Informația are o mare valoare, iar protejarea acesteia are o importanță vitală.”

Evenimentul a fost organizat de Î.S. „Centrul de Telecomunicații Speciale”, în parteneriat cu Centrul pentru Securitate Juridică a Informației, Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC, Centrul de Guvernare Electronică, Inspectoratul General de Poliție și Ambasada Statelor Unite ale Americii.

Au mai scris despre eveniment:

FOTO – Securitatea informațională ar putea fi unica șansă de dezvoltare a Republicii Moldova

Securitatea informațională ar putea propulsa dezvoltarea țării

https://rtr.md/ro/stiri/tehnologie/astazi-a-avut-loc-conferinta-cybersec-2017

Sursa foto: Î.S.”Centrul de telecomunicaţii speciale”

Evenimente Știri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: