Cronica #ECSC2017 | România, vicecampioană europeană la #cybersecurity. Competiţia, un fel de Halep – Sharapova cu prelungiri

România a devenit pentru a doua oară consecutiv vicecampioana Europei la securitate cibernetică, în urma deliberărilor prelungite ale juriului European Cyber Security Challenge 2017.

Pentru necunoscători, ECSC este un fel de Eurovision al hackerilor, în care singurele sunete apăsate sunt doar cele din tastatură. Detaliile tehnice le găsiţi pe site-ul competiţiei.

La ediţia din acest an, românii au luptat cu pasiune, iar febra competiţiei a fost atât de mare încât s-a simţit foarte uşor şi acasă. Trăirile comunităţii româneşti de cyber security au fost asemănătoare celor din prelungirile meciurilor Simonei Halep cu Sharapova.

Echipa României este mândră de rezultat, dar are o ambiţie declarată pentru următoarea ediţie: „Luăm o mică pauză şi ne apucăm de treabă pentru ECSC 2018.”

Scor strâns, juriul a decis campioana

Competiţia a fost dură, clasamentele parţiale se schimbau de la o probă la alta, iar juriul a avut o misiune foarte grea să decidă campioana dintre echipa României şi cea a Spaniei. „Bătaia” pentru locul 1 a fost recunoscută chiar de către echipa românească pe Facebook.

La un moment dat, România a stat o vreme în vârful clasamentului, dar la finalul probelor tehnice a trecut pe locul 2.

a1
Sursa: @KyberSoutez

Clasamentul la finalul probelor tehnice

final
Sursa: INCIBE

După etapa prezentărilor, punctajul juriului a făcut diferenţa între echipe. Decizia însă s-a lăsat aşteptată până aproape de miezul nopţii.

În timpul deliberărilor care au durat câteva ore, 10 conturi fake spaniole au invadat canalul de Twitter al competiţiei #ECSC2017, promovând în lanţ un clasament intermediar în care Spania era pe locul 1 şi România pe locul 2.

spain

La final, ENISA a anunţat podiumul format exclusiv din „sânge latin”: Spania, România şi Italia.

Clasamentul final, cu cele mai puternice şase echipe în #cybersecurity:

Aşadar, aplauze şi felicitări şi pentru echipa Spaniei, cu Antonio Ramos în frunte! Sunt foarte buni şi adevărul trebuie apreciat şi respectat.

Știri

2 comentarii Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: