ANTI FAKE NEWS: Google ia în calcul ţara de origine pentru afişarea ştirilor

Google nu va mai afişa ştiri din site-urile care îşi ascund ţara de origine şi induc în eroare cititorii în mod intenţionat. Această măsură face parte din strategia de luptă împotriva fenomenului de fake news, de a reduce răspândirea informaţiilor false şi a propagandei, scrie Bloomberg.

Noua schimbare impune publisherilor şi experţilor în digital media să verifice şi să actualizeze setările din Google News pentru site-urile pe care le administrează dacă vor să le menţină buna reputaţie pe această platformă.

Pentru a apărea în rezultatele din Google News, site-urile de ştiri trebuie să respecte o serie de criterii generale stabilite de companie, care includ informaţii despre proprietari şi scopurile principale ale activităţii derulate. Actualizarea acestui set de reguli impune publicațiilor să nu se angajează în activități coordonate pentru a induce în eroare utilizatorii. În plus, noile reguli vizează direct site-urile care declară greşit sau ascund țara de origine şi al căror conţinut este direcționat către utilizatorii altei ţări.

Un purtător de cuvânt al Google a precizat într-o declarație că actualizarea politicilor se face în mod regulat pentru a reflecta schimbarea continuă a web-ului şi a modului în care oamenii caută informații online.
„Dorim să ne asigurăm că oamenii pot înțelege și pot vedea de unde provin știrile lor online și că site-urile sunt transparente cu privire la originea lor.”

Măsura luată de Google vine ca urmare a criticilor pe care compania le-a primit din partea oficialilor americani în ceea ce priveşte uşurinţa cu care platformele sale au fost folosite pentru propagarea informaţiilor false de către agenţi de influenţă ruseşti.

Știri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: