„Equifax” în lumea modei: Atac cibernetic la POS-urile lanţului de magazine Forever 21 din Statele Unite

Cine a plătit cu cardul la vreun magazin Forever 21 din Statele Unite, unul dintre cei mai mari retaileri de modă din lume care este prezent şi pe piaţa din România, este posibil să fie pe lista victimelor unui atac cibernetic prin care datele bancare au ajuns pe mâna infractorilor cibernetici. Semnalul de alarmă a fost dat chiar de către companie, într-o informare despre incidentul de securitate publicată pe site-ul oficial în noiembrie, aşa cum notează CNET.com. Ulterior, compania a revenit cu noi informaţii într-un comunicat oficial, în care au detaliat situaţia şi au explicat clienţilor cum se pot proteja de efectele acestui incident de securitate.

Specialiştii în securitate cibernetică şi jurnaliştii asimilează acest caz ca pe un „Equifax” pentru lumea modei.

Conform companiei americane Forever 21, furtul de date a fost efectuat în perioada 3 aprilie – 18 noiembrie printr-un program malware capabil să recunoască datele bancare, implantat în sistemul de procesare a plăţilor la terminalele unor magazine care aveau dezactivat sistemul de criptare.

Astfel, infractorii au colectat prin POS-urile infectate numerele cărților de credit, datele de expirare, codurile de verificare și, doar în anumite cazuri, numele deținătorilor de carduri.

Compania a anunţat că face verificări şi la sistemele de plată din magazinele aflate în afara Statelor Unite pentru a depista eventualele scurgeri de date şi a confirmat colaborarea cu instituţiile de forţă abilitate pentru investigarea cazului.

AWARENESS: În informarea publică despre acest atac, compania le recomandă tuturor clienţilor să fie vigilenţi, să urmărească tranzacţiile bancare şi să raporteze băncii în cel mai scurt timp orice activitate neautorizată.

De asemenea, compania aminteşte faptul că deținătorii de carduri nu sunt responsabili pentru costurile neautorizate raportate în timp util şi precizează că datele de contact la care trebuie făcută sesizarea se află de obicei pe spatele cardului de plată.


Sursa foto: newsroom.forever21.com

Știri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: