Atac cibernetic la Antena 3. Cryptojacking în pagina de live video streaming

Pagina live.antena3.ro a fost noaptea trecută ţinta hackerilor, care au injectat un cod maliţios JavaScript din galeria Coinhive, prin care procesoarele vizitatorilor au fost folosite timp de câteva ore pentru a genera criptomonede. Roman Gusti, şeful Digital Antena Group, a confirmat atacul şi susţine că au eliminat codul imediat ce au fost alertaţi, iar colegii lui investighează situaţia.

Codul malițios a fost descoperit de utilizatorul de Reddit – aso930, care a publicat şi o captură pentru a dovedi prezenţa codului maliţios pe site-ul Antenei 3.

reddit

Întrebat despre ce s-a întâmplat în acest caz, Roman Gusti, şeful Digital Antena Group, a confirmat atacul cibernetic:

Roman Gusti„Un atac al unor hackeri, care au reușit să injecteze un script în pagina de live a site-ul antena3.ro, imediat ce am fost alertați am eliminat problema, azi noapte în jurul orei 2. Sunt lucruri care se întâmplă în online, important este să le depistezi și să le contracarezi”, a declarat Roman Gusti, Head of Digital at Digital Antena Group, pentru Cyber Media.

De asemenea, Roman Gusti a precizat că în acest moment echipa lui culege date în continuare și le va raporta cu siguranța autorităţilor dacă se va găsi ceva relevant.

„Astfel de atacuri sunt mizerii care nu trebuie trecute cu vederea”, a mărturisit Roman Gusti.

AWARENESS:

Primul caz cunoscut de „cryptojacking”, aşa cum sunt denumite astfel de atacuri, s-a întâmplat la reţeaua de video streaming Showtime în septembrie.

CYBER Media a făcut o documentare despre modul în care utilizatorii pot evita să fie victimele unor breşe de securitate ale site-urilor pe care le accesează. Spre exemplu, este important ca extensiile pe care le aplicaţi să blocheze orice resursă JavaScript încărcată de pe domeniile celor de Coinhive.

Despre acest subiect:
Comunicat Antena3.ro privind atacul hackerilor pe pagina de LIVE
start-up.ro: Spectatorii Antena 3, folosiți, fără să știe, pentru a mina criptomonede
HotNews: Site-ul Antena 3 a folosit un miner de criptomonede pe dispozitivele utilizatorilor. Seful Antena Digital: A fost un hack
Profit.ro: Site-ul Antena 3 a folosit automat un miner de criptomonede pe dispozitivele utilizatorilor
Libertatea.ro: Antena 3, atacată de mineri cibernetici. Site-ul postului de televiziune a folosit calculatoarele utilizatorilor pentru a produce monede virtuale Monero

Știri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: