VIDEO – Discuţie umană despre fake news la MindSet Club sau cum să consumi media fără să te prosteşti

MindSet Club a pus în faţa publicului interesat de evoluţia conceptului fake news trei profesionişti care au explicat cu argumentele propriilor experienţe existenţa şi implicaţiile acestui fenomen în societatea românească. Un analist politic, un jurnalist şi un programator specialist în agregare de știri, moderaţi de către un sociolog specialist în analiză comportamentală.

Evenimentul s-a întâmplat la sfârşitul lunii noiembrie. Am fost acolo, am pus întrebări şi am găsit răspunsuri. Cei prezenţi s-au lansat în discuţii libere şi fiecare a spus ceea ce gândeşte, liber, confortabil, fără teama că va fi interpretat sau judecat.

Rezultatul a fost o discuţie educativă despre percepţii, despre reacţiile umane, despre pericole, despre protecţie, un catalog cu experienţe şi o bună lecţie de consum media în contextul digital, pe care le puteţi folosi oricând ca referinţă.

Pentru a vă motiva să urmăriţi întreaga discuţie, vă redau mai jos concluzia cu care Nansi Lungu, gazda dezbaterii de la MindSet Club, a închis subiectul.

Nansi Lungu:
„De fiecare dată când aveţi o informaţie care vă satisface, verificaţi-o mai mult. Tendinţa creierului nostru este aceea de a accepta foarte uşor ce-i convine. Dacă vă place ceva, există un adevăr care vă satisface, verificaţi-l pe acela mai mult decât pe cel care nu vă satisface.”

Resurse

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: