Situaţie de criză: ALARMA FALSĂ – un angajat din sistemul de apărare apasă butonul greşit. Studiu de caz: alerta de atac balistic din Hawaii – TIMELINE şi DECLARAŢII OFICIALE

Un angajat al Agenţiei pentru Gestionarea Situaţiilor de Urgenţă din Hawaii a apăsat butonul greşit la schimbul de tură şi un mesaj de test, care ar fi trebui să fie dovada că sistemul este funcţional, a fost trimis cetăţenilor printr-un SMS.

mesaj racheta
„Ameninţare cu rachetă balistică. Căutaţi imediat adăpost. Acesta nu este un exerciţiu”, se anunţă în mesaj.

Un nou mesaj a fost trimis pentru calmarea populaţiei abia după 38 de minute. Motivul invocat pentru minutele de panică a fost lipsa unei metode automate de anulare a alertei.

alerta2

TIMPII DE REACŢIE: În ziua incidentului, responsabilii au reprezentat un timeline cu acţiunile şi reacţiile care au avut loc imediat ce alarma falsă a plecat către public. Facebook şi Twitter au avut un rol important în procesul de comunicare, până la iniţierea şi lansarea unui nou mesaj pe acelaşi canal pe care a fost distribuită alerta iniţială.

DECLARAŢII OFICIALE:

Directorul HI-EMA, Vern Miyagi:Cer scuze pentru teroarea pe care am produs-o astăzi. Am petrecut ultimele luni încercând să punem la punct gestionarea oricărui fel de ameninţare, astfel încât să asigurăm pentru populaţie notificările şi pregătirile necesare în cel mai scurt timp. Astăzi s-a întâmplat ceva ce regret profund şi îmi asum responsabilitatea pentru acest lucru, pentru că este vorba de echipa mea şi noi am făcut o greşeală. Voi analiza ce s-a întâmplat, vom revizui procesul, astfel ca niciodată să nu se mai întâmple aşa ceva.” (sursa RADOR

Şi procesul a fost revizuit. După acest incident, toate exerciţiile au fost suspendate până la finalizarea anchetei. HI-EMA a modificat procedura de lansare a mesajelor de alertă şi a instituit deja o nouă regulă de activare, care implică activarea şi verificarea testelor de către două persoane, precum și noi mesaje de notificare în privinţa lansărilor de rachete. Plus, o comandă de anulare care poate fi efectuată automat şi declanşată în primele secunde după constatarea unei erori.

Știri Resurse

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: