Messenger, unealtă pentru transferul contactelor din agenda telefonică personală pe serverele Facebook

Interconectivitate sau confidenţialitate? Iată o dilemă ce vine la pachet cu aplicaţiile de mesagerie instant care solicită accesul la contactele din agenda telefonică.

Cu câteva zile în urmă, aplicaţia Messenger de pe telefonul meu a solicitat o actualizare şi după aceea a fost imposibil să trec de etapa de sincronizare a contactelor. La fiecare CANCEL, îmi apăreau aceleaşi opţiuni. Am găsit scăpare cu opţiunea de a citi mai multe detalii despre operaţiune.

Înainte de a da click şi de a fi de acord cu fiecare buton care apare pe ecran, este bine să citiţi şi ce se ascunde în spatele acelui buton. Iată ce am aflat în cazul Messenger:

colaj msg

Este important de ştiut că permisiunea de sincronizare a contactelor din telefon înseamnă acceptul pentru stocarea acestora pe serverele Facebook, care mai apoi să fie folosite în diverse scopuri. Printre cele declarate, sunt recomandarea de noi prieteni pentru conectare şi îmbunătăţirea serviciilor oferite de reţeaua de socializare.

Desigur, există şi opţiunea de a şterge contactele sincronizate şi de a opri această operaţiune, fără să afecteze accesul utilizatorului la serviciile oferite de aplicaţie (cel puţin deocamdată).

În cazul jurnaliştilor, cum se mai poate garanta protejarea surselor dacă Facebook va avea şi va putea oferi acces mai departe la relaţionarea utilizatorilor prin analiza contactelor din agenda telefonică a fiecăruia? Dificilă întrebare dacă nu se acordă o atenţie deosebită şi acestei posibilităţi.

Revenind la dilema de la început: ce alegeţi între interconectarea cu persoanele din agenda telefonică sau confidenţialitatea unor contacte a căror permisiune nu este luată în calcul?

Resurse

2 comentarii Lasă un comentariu

  1. Welcome in the big data world :). „How to see the contacts you may have unknowingly handed over to Facebook” de Kashmir Hill tratează exact problema asta. Tipa scrie de câţiva ani pe tema asta…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: