Calendarul Cyber M: 28 ianuarie – DATA PRIVACY DAY #privacyaware – Ziua Europeană a Protecţiei Datelor

În calendarul CyberMedia, 28 ianuarie anunţă DATA PRIVACY DAY, ziua dedicată la nivel internaţional pentru a crea conștientizarea importanței vieții private și protecției informațiilor personale.

Data semnifică aniversarea zilei în care a fost deschisă pentru semnare Convenţia 108 a Consiliului Europei privind protecţia persoanelor, în 1981.

Convenţia nr. 108 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea automată a datelor cu caracter personal a Consiliului Europei prevede ca statele semnatare să ia o serie de măsuri prin care să respecte anumite principii precum: caracterul legal şi loial al colectării şi prelucrării automate a datelor personale; principiul proporţionalităţii, conform căruia datele colectate şi prelucrate trebuie să fie reale, exacte, non-excesive; principiul confidenţialităţii datelor, care presupune atât nedivulgarea informaţiilor personale terţilor cât şi dreptul deţinătorilor de a rectifica aceste date, se arată în documentarea realizată de AGERPRES.

Anul acesta, Ziua Europeană a Protecţiei Datelor este marcată de introducerea GDPR, după cum relatează RADOR.

iCalendarul şi infograficul cu evenimentele privind securitatea cibernetică publicate pe cyberm.ro au fost de folos pentru Safetech Innovations şi ApTI, care au dus mai departe mesajul acestei zile şi la publicul din România.

Mai multe informaţii despre evenimentele care marchează această zi aflaţi pe site-ul special, urmăriţi reacţiile pe hashtag-ul #PrivacyAware pe Twitter şi Facebook sau intraţi în contact cu profesioniştii în grupul de pe LinkedIn.

În Statele Unite, DATA PRIVACY DAY a fost marcată cu câteva zile în urmă, la sediul LinkedIn, printr-o dezbatere moderată de Kalinda Raina, Head of Global Privacy, Senior Director la LinkedIn, şi de Russell Schrader, Executive Director la National Cyber Security Alliance, pe care vă recomand să o urmăriţi în continuare.

 

Sursa foto: staysafeonline.org


Urmăriți celelalte evenimente în CALENDARUL CYBER M
.

Evenimente Știri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: