Calendarul Cyber M: 6 februarie – SAFER INTERNET DAY #SID2018 – Ziua Siguranţei pe Internet

Calendarul CyberM anunţă în data de 6 februarie Ziua Siguranţei pe Internet (Safer Internet Day). Evenimentul este marcat în fiecare an, începând din 2004, în mai multe ţări ale lumii şi are scopul de a promova utilizarea într-un mod mai sigur şi responsabil a Internetului şi a tehnologiei, mai ales de către copii şi adolescenţi.

Anul acesta, motto-ul campaniei este „Create, connect and share respect: A better internet starts with you” (Creează, conectează-te și oferă respect: un internet mai bun începe cu tine).  Un apel la acțiune şi la responsabilitate pentru ca toată lumea să își asume rolul în crearea unui internet mai bun. Tema de anul acesta este o invitație la respect pentru toți utilizatorii, pentru a asigura o experiență digitală mai bună, mai ales pentru cei mai tineri.

Internauţii din întreaga lume pot dovedi suportul pentru această misiune a campaniei prin redistribuirea mesajelor din pagina specială pe reţelele de socializare. Un engagement mai mare va dovedi o implicare mai mare în cauza ediţiei de anul acesta.

De asemenea, evenimentele şi discuţiile dedicate Zilei Siguranţei pe Internet pot fi urmărite pe pagina de Facebook şi contul de Twitter ş şi pe hashtag-urile #SID2018 şi #SaferInternetDay.

#SID2018 în România

Organizaţia Salvaţi Copiii România va marca Ziua Siguranţei pe Internet în ţara noastră printr-o conferinţă de presă dedicată siguranţei copiilor pe internet din perspectiva conţinutului ilegal şi a datelor personale, în contextul intrării în vigoare a noului GDPR.

Safer Internet Day este un program strategic sprijinit de Comisia Europeană, care a cuprins centre naţionale active în Uniunea Europeană (Safer Internet Centers), având ca obiectiv comun promovarea utilizării în condiţii de mai mare siguranţă a Internet-ului şi a noilor tehnologii online de către copii. Organizaţia Salvaţi Copiii România a participat la programul de finanţare al Comisiei Europene şi a câştigat licitaţia de proiect, asumându-şi din 2008 rolul de coordonator naţional al programului naţional Sigur.Info în cadrul programului comunitar, care din 2016 este public sub denumirea „Ora de Net”.

 

Urmăriți celelalte evenimente în CALENDARUL CYBER M.

Evenimente Știri

1 comentariu Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: