A doua șansă pentru reabilitarea hackerilor români: „Vino, arată-ne că ești bun și vei lucra pentru noi înainte să te duci la închisoare” – VIDEO

România este al doilea mare furnizor din lume în materie de hackeri, arată statisticile poliţiştilor. Acest motiv l-a determinat pe jurnalistul Gerhald Ernst să caute exemple despre cum pot fi aduși pe calea cea bună hackerii acuzați de infracțiuni cibernetice.

TinKode: „Dacă ești hacker, nu trebuie să gândești că ceva este imposibil. Totul trebuie să fie posibil.”

Acesta este sfatul lui TinKode pentru cei care nu cred în șansa lor de a trece de partea „albă” în ecuația hacking-ului.

Îndemnul a fost făcut în reportajul difuzat la Observatorul Antena 1, cu Mădălin Dumitru în prim plan, singurul român care a văzut potențial de business în reabilitarea hackerilor. Acum conduce o afacere de milioane de euro prin care le oferă hackerilor șansa de a-și dovedi talentele în mod legal, cu provocări din toată lumea. Principalul aliat în afacerea Cyber Smart Defence este Răzvan Cernăianu aka TinKode, cunoscut drept cel mai periculos hacker român din istorie, care a dat bătăi de cap cu câțiva ani în urmă celor de la NASA, Pentagonului și chiar Marinei Regale Britanice.

TinKode: „Ceea ce fac acum este identic cu ceea ce făceam înainte, diferența este că acum am un contract semnat.”

Mădălin Dumitru: „O fac cu autorizarea clientului. Nu încurajăm să comită infracțiuni pentru a deveni cunoscuți. Avem clienți și servere de spart pentru toată lumea. Vino, arată-ne că ești bun și vei lucra pentru noi înainte să te duci la închisoare.”

Știri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: