AMPRENTA DIGITALĂ pe antifake.ro

Amprenta Digitală este o rubrică ANTI-FAKE despre strategiile folosite în operațiunile cibernetice convergente cu acțiunile de dezinformare. Informațiile false și dezinformarea au fost incluse pe lista amenințărilor la adresa securității identificate de ENISA, în asociere directă cu noțiunea de atac declanșat pentru a influența comportamentul uman.

Amprenta Digitală este rubrica din proiectul ANTI-FAKE – antifake.ro în care aflați informații de actualitate despre strategiile folosite în operațiunile cibernetice convergente cu acțiunile de dezinformare.

Informațiile false și dezinformarea se regăsesc deja pe lista amenințărilor la adresa securității identificate de ENISA, în asociere directă cu noțiunea de atac declanșat pentru a influența comportamentul uman. Mai mult, aceste noi amenințări au devenit nucleul activităților de criminalitate cibernetică, fapt ce a dus la formarea unui model de business Disinformation-as-a-Service (DaaS). În același timp, proliferarea continuă a operațiunilor de hack și leak cu scopul dezinformării reprezintă un risc online și justifică includerea acestuia în strategia de securitate cibernetică a Uniunii Europene.

Iată ce puteți citiți pe antifake.ro:

Știri Resurse

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.