Retrospectiva Cyber Media (17 – 23 iulie)

O nouă resursă pe CyberM, despre verified badges” sau „ecusoane/insigne de verificare” în social media şi cum pot ajuta la combaterea fenomenului de fake news.

DIN LUME ADUNATE ŞI ÎNAPOI LA LUME DATE

Două dintre cele mai mari piețe de bunuri și servicii interzise din Dark Web au fost destructurate. Platformele Alpha Bay și Hansa sunt închise, iar fondatorii lor au fost arestaţi, într-o operaţiune globală la care a participat şi Bitdefender. Pe acest subiect, Brian Krebs a făcut un interviu în exclusivitate cu liderul echipei de poliţişti germani care s-a infiltrat în Hansa.

DarkHotel, grupul de infractori cibernetici care acţionau prin folosirea WiFi-ului de la hoteluri pentru a-şi alege victimele din rândul managerilor de top cu acces la resurse şi informaţii, se reprofilează acum pe politicieni. Modul lor de operare de tip APT a fost studiat de specialiştii Bitdefender, care au descoperit campania Inexsmar.

Un nou tip de ransomware. LeakerLocker, în loc să cripteze fișierele, colectează în secret date de pe dispozitivele Android, mesaje, fotografii şi istoricul de navigare, şi amenință că le va trimite tuturor persoanelor din lista de contact dacă nu se plăteşte o taxă de 50 de dolari.

Cursa de înarmare în mediul virtual urmăreşte construirea unor programe maliţioase care folosesc inteligenţa artificială şi testarea lor de către hackeri pe ţinte din ţările aflate în curs de dezvoltare.

Jumătate dintre companiile germane ar fi fost afectate de spionaj, sabotaj şi scurgeri de date sensibile în ultimii doi ani, arată raportul unei asociaţii din domeniul IT, care estimează pagube de 55 de miliarde de Euro.

Marele zid chinezesc online. Firmele de telecom din China sunt obligate să filtreze accesul la site-urile străine, iar soluţiile VPN sunt în vizorul autorităţilor şi urmează să fie blocate din februarie anul viitor.

Gigantul Schneider Electric a fost informat de un cercetător că software-ul Trio TView, folosit pentru administrarea şi diagnosticarea sistemelor de radiocomunicații industriale, utilizează o versiune de Java care conţine sute de vulnerabilități.

Electronic Frontier Foundation (EFF) a publicat o analiză anuală „Who Has Your Back”, care urmăreşte politiciile de confidențialitate ale principalilor furnizori de servicii online.

Peste 100.000 de oameni s-au uitat la un fake live pe Facebook, care avea la bază un GIF cu o presupusă tornadă.

Opinie: un editorial din The Guardian despre viitorul criminalităţii care se preconizează a fi online.

Știri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: