Retrospectiva Cyber Media (24 – 30 iulie)

INTERVIU #CyberM cu jurnalistul Claudiu Lucaci, despre ameninţările cibernetice în media

Sorin Manu, expert în cybercrime de la sediul Europol din Haga, a dat câteva sfaturi pentru plăți securizate online în cadrul emisiunii „Lumea Azi” de la TVR.

DIN LUME ADUNATE ŞI ÎNAPOI LA LUME DATE

Mia Ash, o femeia atrăgătoare, pasionată de fotografie şi de călătorii, a devenit cea mai periculoasă femeie de pe reţelele de socializare. Experţii în securitate de la Dell SecureWorks au descoperit că este o inginerie socială care porneşte de la un cont fals prin care hackerii apropiaţi guvernului iranian şi-ar atrage în capcană bărbaţi care lucrează în domenii industriale strategice.

Serviciile secrete ruse ar fi încercat să spioneze campania electorală a președintelui francez Emmanuel Macron la începutul acestui an prin crearea unor conturi false de Facebook, pentru a-i monitoriza pe oficialii care se ocupau de campania lui Macron și alte persoane apropiate de actualul președinte francez. Dezvăluirea aparţine unui congresman american. Facebook a confirmat pentru Reuters că a depistat existența unor conturi frauduloase în Franța și le-a dezactivat.

Vă mai amintiţi de serialul „Person of Interest”, care a apărut în 2011? Acum aflăm că, în China, există companii care lucrează alături de autorităţi la dezvoltarea unei inteligenţe artificiale care să identifice suspecţii unor infracţiuni înainte de săvârşirea actului criminal.

Social-democrații din Austria au realizat un proiect de lege care permite poliţiei să monitorizeze serviciile de mesagerie, cum ar fi WhatsApp, Facebook și Skype, cu scopul de bloca acest canal de comunicare folosit de infractori. 

Amprentele digitale sunt deja expirate din punctul de vedere al securităţii. Un hacker a reuşit să cloneze amprenta unui politician german folosind un program comercial şi o imagine cu degetul politicianului dintr-o conferinţă. Pe de altă parte, în cadrul Academiei Fraunhofer se dezvoltă noi proceduri de securitate biometrică pentru a detecta fraudele în recunoaşterea facială.

Știri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: