MEDIA REVIEW | Vicecampionii Europei la securitate cibernetică, în atenţia presei

Cei 10 tineri care au poziţionat România pe locul 2 la Campionatul European de Securitate Cibernetică din Spania au ajuns noapte trecută acasă şi la prima oră a zilei au răspuns la întrebările jurnaliştilor, în sediul Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO.

Şi au adus cu ei încă o veste bună: România va fi gazda campionatului european în 2019, la care vor fi aşteptate 25 de echipe.

Echipa Romaniei la Campionatul European de Securitate Cibernetica

AGERPRES– Munteanu (liderul echipei României la Campionatul European de Securitate Cibernetică): „A fost o experiență deosebită. Cu toate că este al treilea an pentru mine, trebuie să recunosc că întotdeauna am avut de învățat multe lucruri și cred că am învățat cu toții. Ne-am dezvoltat pe partea de securitate și putem să reprezentăm România la asemenea competiții. Am făcut eforturi destul de mari, am pierdut multe weekend-uri în timpul verii ca să ne pregătim pentru această competiție și, aparent, nu a fost în zadar. Am reușit să obținem locul II și, fiind acolo, am putut să facem întreaga țară mândră”.

Echipa Romaniei la Campionatul European de Securitate Cibernetica in atentia presei

Libertatea: VIDEO | România, vicecampioana Europei la securitate cibernetică. Ce spun tinerii care au urcat pe podium la campionatul european al hackerilor

Mesajul liderului de echipă pentru cei pasionaţi de domeniul IT: „Să fie pasionați de acest domeniu, să fie curioși pentru că există desut de multe resurse pe internet. Să încerce să progreseze pe cont propriu pentru ca atunci când vom veni ca o echipă să nu o luăm de la zero, să avem ceva în spate.”

a7

DIGI24: VIDEO „Hackerii” antrenaţi de SRI au ieșit vicecampioni olimpici

Ionuț Drăguț, participant din echipa României: „Fiecare echipă avea câteva servere care rulau niște aplicații, fiecare aplicație avea câteva vulnerabilități (..) Absolult totul se întâmpla în paralel, toate probele, totul. Trebuia să ne apărăm, trebuia să avem oameni care caută vulnerabilități, oameni care atacă”.

Alexandru Țop, participant din echipa României: „Primul device era că să intri în bancă, al doilea să spargi seiful şi următorul să furi banii din bancă. La fiecare 5 minute parola se schimba și noi trebuia să forțăm până găseam parolă corectă”.

Echipa Romaniei la Campionatul European de Securitate Cibernetica in atentia presei

*(Articol în curs de actualizare)

Știri

1 comentariu Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: