MEDIA REVIEW | Vicecampionii Europei la securitate cibernetică, în atenţia presei
Cei 10 tineri care au poziţionat România pe locul 2 la Campionatul European de Securitate Cibernetică din Spania au ajuns noapte trecută acasă şi la prima oră a zilei au răspuns la întrebările jurnaliştilor, în sediul Centrului Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică – CERT-RO.
Şi au adus cu ei încă o veste bună: România va fi gazda campionatului european în 2019, la care vor fi aşteptate 25 de echipe.

AGERPRES– Munteanu (liderul echipei României la Campionatul European de Securitate Cibernetică): „A fost o experiență deosebită. Cu toate că este al treilea an pentru mine, trebuie să recunosc că întotdeauna am avut de învățat multe lucruri și cred că am învățat cu toții. Ne-am dezvoltat pe partea de securitate și putem să reprezentăm România la asemenea competiții. Am făcut eforturi destul de mari, am pierdut multe weekend-uri în timpul verii ca să ne pregătim pentru această competiție și, aparent, nu a fost în zadar. Am reușit să obținem locul II și, fiind acolo, am putut să facem întreaga țară mândră”.

Libertatea: VIDEO | România, vicecampioana Europei la securitate cibernetică. Ce spun tinerii care au urcat pe podium la campionatul european al hackerilor
Mesajul liderului de echipă pentru cei pasionaţi de domeniul IT: „Să fie pasionați de acest domeniu, să fie curioși pentru că există desut de multe resurse pe internet. Să încerce să progreseze pe cont propriu pentru ca atunci când vom veni ca o echipă să nu o luăm de la zero, să avem ceva în spate.”

DIGI24: VIDEO „Hackerii” antrenaţi de SRI au ieșit vicecampioni olimpici
Ionuț Drăguț, participant din echipa României: „Fiecare echipă avea câteva servere care rulau niște aplicații, fiecare aplicație avea câteva vulnerabilități (..) Absolult totul se întâmpla în paralel, toate probele, totul. Trebuia să ne apărăm, trebuia să avem oameni care caută vulnerabilități, oameni care atacă”.
Alexandru Țop, participant din echipa României: „Primul device era că să intri în bancă, al doilea să spargi seiful şi următorul să furi banii din bancă. La fiecare 5 minute parola se schimba și noi trebuia să forțăm până găseam parolă corectă”.

*(Articol în curs de actualizare)
Știri Campionatul European de Securitate Cibernetica CERT-RO cyber security ECSC ECSC 2017 ECSC 2019 ENISA European Cyber Security Challenge front Romania securitate cibernetica
1 comentariu Lasă un comentariu ›