GHID ANTI FAKE cu unelte pentru identificarea pericolelor pe Internet – DESCARCĂ PDF

CYBER Media a realizat cu ajutorul specialiştilor în securitate cibernetică primul ghid cu unelte utile pentru depistarea înşelăciunilor pe Internet. Prima versiune a GHIDULUI ANTI FAKE cuprinde 30 de recomandări şi este accesibilă gratuit tuturor celor care vor să găsească soluţii gratuite pentru investigarea suspiciunilor de fals şi detectarea pericolelor ascunse.

Pentru a aborda într-un mod cât mai cuprinzător termenul de FAKE în mediul online (care include şi noţiunea de FAKE NEWS), ghidul are patru capitole cu instrumente online şi open-source. Unelte pentru depistarea pericolelor prin scanarea paginilor web, a domeniilor sau a documentelor, unelte care pot identifica reputaţia unor domenii, unelte pentru verificarea conţinutului şi a identităţii online şi unelte necesare în investigaţii bazate pe informaţii publice.

DESCARCĂ PDF CYBER Media – GHID ANTI FAKE 1.0

 

fake2

Acest ghid a fost realizat cu ajutorul asociaţiilor de specialitate din România (CCSIR) şi Republica Moldova (CSJI), companiilor din industrie (Cyber Smart Defence şi Heimdal Security), expertului în securitatea informaţiei Daniel Barbu şi jurnalistului în cyber security Lucian Constantin.

Pentru că provocarea unui astfel de ghid este una fără sfârşit, CYBER Media primeşte în continuare propunerile tuturor celor interesaţi să contribuie la completarea GHIDULUI ANTI FAKE în versiuni actualizate.

Aşa a pornit totul la începutul lunii septembrie.

 

Știri Resurse

4 comentarii Lasă un comentariu

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.