ANTI FAKE NEWS în UE: Decanul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din SNSPA, vocea României în cadrul grupului de experţi în combaterea ştirilor false

Comisia Europeană a numit cei 39 de experţi în cadrul grupului la nivel înalt, constituit pentru dezvoltarea unei strategii la nivelul Uniunii Europene în vederea combaterii fenomenului ”fake news” şi a dezinformării în mediul online.

Decanul Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA Bucureşti, prof. univ. dr. Alina Bârgăoanu, este singura voce românească prezentă în acest grup.

Din grup fac parte reprezentanţi ai societăţii civile, ai platformelor sociale (printre care Facebook, Twitter şi Google), ai organizaţiilor media, jurnalişti şi reprezentanţi din mediul academic. Profesoara Madeleine de Cock Buning din cadrul Universităţii Utrecht, specializată în proprietare intelectuală, drepturi de autor şi legislaţie mass-media, a fost nominalizată la funcţia de preşedinte al acestui Grup.

Grupul la nivel înalt va oferi consultanţă Comisiei Europene cu privire la fenomenul răspândirii conţinutului fals în mediul online, va ajuta la definirea responsabilităţilor părţilor implicate în plan internaţional şi va formula recomandări în vederea extinderii sau introducerii de noi acţiuni de combatere a fake news.

De asemenea, consultarea publică „Știrile false și dezinformarea on-line” este deschisă până pe 23 februarie 2018 şi oricine doreşte poate trimite un punct de vedere pe acest subiect.

Sursa foto: Alina Bârgăoanu / Facebook

Știri

3 comentarii Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: