Retrospectiva Cyber Media (26 iunie – 2 iulie)

Noul val de atacuri ransomware cu Petya s-a remarcat prin diversitatea şi relevanţa victimelor ţintite. (ALERTA CERT-US) Unele dintre ele au fost agenţiile media, de creaţie şi de comunicare din gigantul Grup WPP, care au birouri şi în România.

Doar 16,7% dintre site-urile de ştiri monitorizate de BRAT în România au certificat de securitate SSL (HTTPS). O dovedeşte raportul despre site-urile monitorizate în SATI. Partea bună este că am găsit specialişti care să îi ajute pe profesioniştii din media să depăşească lipsa de informare pe acest subiect.

Platforma online de radio 8tracks a fost atacată. Milioane de date personale ale celor care foloseau platforma încă din 2008 au fost furate şi vândute în Dark Web. Motherboard a obţinut un pachet de date care conţinea numele a 6 milioane de utilizatori, adresele de email şi parolele criptate. Pe blogul lor, 8tracks au precizat că un vector de atac ar fi fost contul de Github al unui angajat, care nu folosea autentificarea în doi paşi.

Facebook încearcă o nouă metodă pentru identificarea spam-ului şi a ştirilor false. Utilizatorii care postează mai mult de 50 de ori pe zi devin automat suspecţi, iar Facebook le va verifica link-urile şi le va opri distribuţia în reţeaua de socializare.

CERT-RO pregăteşte Luna Europeană a Securității Cibernetice din octombrie. Campaniile de awareness vor viza în principal IMM-urile, companiile şi instituţiile care deţin date personale, dar şi publicul larg, căruia îi vor fi adresate campaniile de conştientizare a pericolelor de pe Internet.

Schimbare la vârful Agenţiei NATO pentru Comunicaţii şi Informatică (NCIA). Noul director general al NCIA este Kevin J Scheid (biografie).

Oficiul Federal pentru Securitatea Informaţiei (BSI) a făcut teste de penetrare pentru a se asigura de rezilienţa infrastructurii cibernetice care va fi folosită la G20. Pe lângă forţele care vor asigura securitatea fizică, la acest summit zeci de experţi în securitate cibernetică vor fi în gardă să răspundă imediat oricărui atac cibernetic.

După ce a descoperit că mai multe companii oferă acces Moscovei la codul sursă pentru a intra pe piaţă, Reuters continuă dezvăluirile despre relaţia dintre companiile tech din America şi Rusia.

O nouă cercetare confirmă faptul că interceptarea undelor cerebrale poate dezvălui informaţii sensibile despre utilizatorii de internet. Desigur, informaţia poate fi valorificată atât de infractorii cibernetici, dar şi de marile companii care vor să citească gândurile utilizatorilor.

Experiment DIGI24: O firmă de IT din România şi-a testat angajaţii cu subiectele de la Informatică, date la anul acesta la examenul de Bacalaureat. Rezultatul în ştirea video. Un mare semnal de alarmă pentru învăţământ ar trebui să fie lipsa oricăror noţiuni de securitate cibernetică în programa şcolară de Informatică.

Știri

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.