Retrospectiva Cyber Media (10 – 16 iulie)

Date foarte utile dacă vrei să faci awareness. Românii sunt pe ultimul loc din Europa privind furnizarea datelor personale pe internet. Cu toate acestea, cei mai mulţi nu cunosc nimic despre cookie-uri şi nu folosesc un program anti-tracking. Profilul complet al românului digital, aşa cum apare în statisticile EUROSTAT pentru anul 2016.

O nouă rubrică a fost deschisă săptămâna aceasta. Poveştile de la şi despre Oameni şi experienţele lor încep cu un guest post al Mădălinei, în care spune cum şi-a salvat viaţa cu mai puţin de 100 de euro.

Testimonialul săptămânii a venit de la Andrei Avădănei, fondator DefCamp, care a povestit despre contactul lui cu media şi cum vede evoluţia comunicării pe tema securităţii cibernetice în presă.

CELE MAI IMPORTANTE ŞTIRI

Atacatorii și-au îndreptat atenția asupra noilor implementări ale WordPress. Cercetătorii de la WordFence au observat o creștere semnificativă a atacurilor vizând conturile WordPress de la sfârșitul lunii mai până la jumătatea lunii iunie.

Emisia unui post de radio local din Marea Britanie a fost deturnată de „un pirat al undelor radio”, care a intervenit peste programul obişnuit difuzând muzică cu nuanţe obscene.

Brian Krebs scrie despre un alt botnet care face spam pe Twitter, prin promovarea a peste 80.000 de conturi fictive de femei, cu caracter pornografic.

Virusul de tip malware CopyCat, care a infectat peste 14 milioane de dispozitive Android, folosea tehnici avansate de evitare a detectării, printre care Amazon Web Services sau segmentarea fişierelor corupte.

Cercetatorii de la Check Point au descoperit că fişierele cu subtitrări reprezintă un nou vector de atac şi au arătat cum atacatorii pot folosi fișierele de subtitrări pentru a prelua controlul computerului fără a fi detectat. Vulnerabilități au fost găsite în platformele de streaming, printre care VLC, Kodi (XBMC), PopcornTime și strem.io.

Administrația Trump a eliminat Kaspersky din lista de furnizori ai Administraţiei pentru servicii generale şi descurajează agențiile guvernamentale să utilizeze produsele Kaspersky Lab. Toate acestea fiind generate de temea că produsele firmei ar putea servi ca un cal troian pentru hackerii de la Kremlin. Pe de altă parte, au apărut informaţii controversate în privinţa unei unităţi de securitate cibernetică americano-rusă.

„Butonul de panică” din Android, integrat de Google în sistemul de operare Android 7.1.1 Nougat, este o nouă funcţie care permite utilizatorilor să părăsească aplicațiile apăsând succesiv tasta „BACK” în interval de 0,3 secunde de peste patru ori.

Scanerul Katyusha este un nou instrument de hacking găsit pe piața neagră, care are potențialul de a efectua rapid scanări ale site-urilor pentru vulnerabilități de injecție SQL la scară largă, toate gestionate de la un smartphone prin intermediul mesageriei Telegram.

O breşă de securitate a fost descoperită la registrul domeniilor .io, sufix asociat Teritoriului Britanic din Oceanul Indian. Un cercetător de securitate a preluat controlul asupra DNS-ului şi a dobândit acces să redirecționeze conexiunile la orice domeniu .io către un server ales de el.

AlphaBay, o piață online prin care se vindeau produse ilegale pe Dark Web, a fost deconectată de pe internet, după o acţiune comună a autorităţilor din SUA, Canada şi Thailanda.

 

Știri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: